torsdag 21 december 2023

Sanningen med Toria - Kapitel 21.

 

När det blir morgon igen verkar det som om mamma och pappa har pratat med varandra och mamma föreslår en slags kompromiss. Felicia ska få gå på festen och resten av familjen ska gå på restaurangen i hamnen under tiden, så att Felicia kan komma och checka in några gånger under kvällen. Felicia verkar inte gilla idén men vill verkligen gå på festen.

”Det kommer att göra hål i kvällen, bryta sönder den i bitar.” klagar hon. Men mamma är obeveklig, det är det sättet eller inte alls och Felicia går till sist med på upplägget.

 

Hela dagen är som en väntan. Felicia och mamma undviker varandra som ilskna katter. Mamma sitter i gungstolen med en deckare och Felicia är på sitt rum, går igenom olika kläder och förbereder för kvällen. När det är dags att fara till hamnen vill mamma att de tar bilen, men Felicia vill cykla och mamma hittar inga bra skäl för att inte låta henne, så de andra åker bil utan Felicia.

 

Trots den dåliga början blir det en bra kväll. Felicia går till sin fest och de andra går på restaurang. Efter en stund går pappa ut och möter Felicia och när han kommer tillbaka nickar han och klappar mamma på kinden. Mamma ser lättad ut och verkar slappna av lite.

Efter restaurangen går de runt i hamnen och tittar på båtar och spelar Pokémon Go med Pelle i den kringliggande kvarten. Pappa går ifrån de andra och träffar Felicia en kort sväng igen. Sedan hittar en kvällsöppen kioskvagn som säljer crêpes med choklad och hackade nötter som de köper och äter när de går runt och letar pokémons.

 

Till slut är Pelle så trött att föräldrarna bestämmer att de ska åka hem. Pappa går och möter Felicia en sista gång. Han berättar för mamma att hon lovat att svara på ping och komma hem direkt hon blir ombedd och mamma verkar nöja sig med det så de går tillbaka till bilen och åker hem till stugan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar